Op educatieve schoolreis bij Boudewijn Seapark!

Een educatieve schoolreis naar Boudewijn Seapark!

Jeugdbewegingen en kampen kunnen ook genieten van het voordelige schooltarief, mits reservatie vooraf.

DIRECT RESERVEREN MEER INFO

Boudewijn Seapark is de perfecte keuze voor een educatieve schoolreis. Leer over dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen door ze van dichtbij te ontmoeten.

Kom met je klas een dagje naar Boudewijn Seapark en dompel je onder in een educatieve schoolreis. Combineer een bezoek aan het park met een educatief programma bij de dolfijnen en zeeleeuwen. De leerlingen gaan gegarandeerd naar huis met interessante verhalen en nieuwe avonturen.

Een schoolreisje voor alle leeftijden

Al vanaf jonge leeftijd is het interessant om te leren over dieren. Zo kunnen we voor kleuters en leerlingen van het lager onderwijs een mooi programma samenstellen waarin kennis over dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen voorop staat. De inhoud van het programma wordt aangepast naar de leeftijd en het kennisniveau van de groep. Dit betekent dat het programma ook toegankelijk is voor leerlingen van het secundair onderwijs en het hoger onderwijs.

Ga op ontdekkingstocht met de verzorgers

De speciale interactieve en educatieve sessie voor scholen begint in het zeeleeuwentheater. Vanaf de eerste rij zie je deze prachtige Californische zeeleeuwen. De verzorgers vertellen over de dieren die je in het theater ziet, maar ook over het leven van deze soort in het wild.

Daarna verplaatst de schoolgroep zich naar het dolfinarium waar er een presentatie wordt gegeven over de dolfijn. Leer over het leven van dolfijnen en over zeezoogdieren in het algemeen. Aan het eind mag de hele school met de dolfijnen op de foto. Dat is een ervaring die de leerlingen niet snel zullen vergeten en een leuk souvenir om achteraf aan familie en vrienden te tonen.

Het programma duurt ongeveer een uur waardoor er nog voldoende tijd over is om de rest van het park verkennen. Daardoor is dit educatieve schoolreisje niet enkel leerzaam, maar ook erg leuk.

Maak gebruik van de educatieve werkblaadjes

Boudewijn Seapark biedt speciaal voor schoolreisjes educatieve werkblaadjes aan. Als je het educatief programma boekt, ontvang je deze vooraf via e-mail. Met deze werkblaadjes kan het programma worden voorbereid in de klas. Hierdoor weten de leerlingen al een beetje wat ze kunnen verwachten en worden ze enthousiast gemaakt voor de schoolreis.

Educatief schoolreisje naar een pretpark

Naast onze educatieve programma’s is er in het park nog meer leerzaams te ontdekken. Zo is er in de hal van het dolfinarium een tentoonstelling over de plasticsoep genaamd ‘Buik vol van afval’. Leer wat al het plastic afval dat we weggooien voor effect heeft op zeedieren.

In het park vind je ook zeehonden. Deze prachtige dieren verblijven in de zeehondenlagune. Zie ze zwemmen en spelen van heel erg dichtbij en woon de educatieve presentatie bij. De verzorgers leggen onder andere uit hoe en waarom ze de dieren trainen en wat de grootste verschillen zijn tussen een zeehond en een zeeleeuw.

Boudewijn Seapark biedt niet alleen voorstellingen met zeezoogdieren. De kinderen kunnen zich uren uitleven dankzij meer dan 20 attracties en een outdoor waterpark. Een schooluitje om nooit meer te vergeten!

Gratis lerarendagen

Kom het park op voorhand ontdekken! Van 30 maart t.e.m. 12 mei 2024 (Vlaamse en Waalse paasvakantie) hebben leerkrachten gratis toegang! (enkel geldig bij een individueel bezoek, niet geldig in combinatie met een school- of groepsuitstap). Het volledige pretpark, alle attracties binnen en buiten én alle voorstellingen zijn dagelijks te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Op vertoon van je geldige lerarenkaart aan de kassa, krijgt de houder gratis toegang die dag. Vergezellende personen betalen slechts € 20,50 (i.p.v. €29,50 voor een volwassene of i.p.v. €27,50 voor een kind). Een kleuter (85 cm – 99 cm) betaalt €11,50. Tickets zijn enkel beschikbaar aan de kassa.

Educatieve schoolreis

Deel Boudewijn Seapark
met je vrienden!

Online tickets met korting!

Koop nu je online tickets en profiteer van extra voordeel via onze website.

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C