nl fr

NEW – Moana’s Blue World

Nieuwe dolfijnenshow – the making of

Vanaf 31 maart brengen we een gloednieuwe dolfijnenshow! In een prachtig verlicht dolfinarium zal dolfijn Moana je meenemen op ontdekkingstocht doorheen de evolutie van dolfijnen en de pracht van onze natuur. Maar Moana zal ook vertellen over de plastic soup in de oceanen en wat de mens hieraan kan doen…
Volg hier ‘the making of’ van dolfijnenshow “Moana’s Blue World”!
20/02/2018
Fase 1: Decorwissel
Het oude decor werd naar beneden gehaald en er werd een groot wit projectiescherm geïnstalleerd. Op dit grote scherm van maar liefst 35 meter breed en 10 meter hoog, zullen verschillende video’s getoond worden tijdens de show.
Bekijk hier alvast hoe het plaatsen van het nieuwe scherm in z’n werk ging.

 

28/02/2018
Fase 2: Opnames
Momenteel nemen we video’s op, die op ons nieuwe projectiescherm zullen te zien zijn. Het dolfinarium is niet enkel show, maar werkt ook mee aan sociale projecten. Hier zie je beelden van een sessie ‘dolfijntherapie’ met patiëntjes uit het Kinderrevalidatiecentrum – UZ Gent. Ook werkt het dolfinarium speciale educatieve programma’s uit voor scholen. Sommige kinderen die deze week op bezoek kwamen, hadden nog nooit een dolfijn gezien! De reacties waren hartverwarmend…

 

        

 

    

 

07/03/2018
Fase 3: Opnames dierenarts
Hier zie je onze dierenarts aan het werk is. Hij komt 2 maal per week langs en doet dan een volledige check-up van alle dieren. Het is dan ook heel belangrijk om de dolfijnen te trainen op bepaalde houdingen, zodat de dierenarts ze rustig en makkelijk kan onderzoeken. Zo kunnen we de gezondheid van onze dieren goed opvolgen. Het dolfinarium is ook een opleidings- en onderzoekscentrum. Onderzoek is een belangrijk onderdeel van de activiteiten in het dolfinarium. Wetenschappelijk onderzoek leert ons de dieren beter te begrijpen. Het geeft ons de mogelijkheid ze te helpen in het wild. Ook komen er jaarlijks studenten van de opleidingen dierenzorg, dierengeneeskunde en biologie uit België, Nederland en Frankrijk om hier hun stage te lopen. Ze volgen de verzorgers gedurende hun dagelijkse zorg voor de dieren.
  

22/03/2018
Fase 4: Vernieuwen ingang dolfinarium & studio-opnames
Zoals je hier kan zien, werd de inkom van het dolfinarium volledig vernieuwd. Ook worden de teksten momenteel ingesproken in de studio voor zowel de nieuwe dolfijnenshow als de nieuwe zeeleeuwenshow.
 

Boudewijn Seapark gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.