Maak je dromen waar!

Ontmoet onze dolfijnen van zeer dichtbij

Ontmoeting met dolfijnen

Boudewijn Seapark Brugge presenteert een unieke, interactieve ontmoeting met dolfijnen! Ga tijdens dit programma samen met de verzorgers in het water bij de dolfijnen. Je trekt een wader (soort vissersbroek) aan en stapt op een speciaal platform. Dit platform laten we zakken totdat je tot je middel in het water staat. De dolfijnen zwemmen daarna tot bij jou. Zo sta je oog in oog met deze fantastische dieren! Ontmoet ze van dichtbij en geef ze een visje. Weet jij hoe hun huid aanvoelt? Kom het te weten tijdens dit programma! Ondertussen geven onze verzorgers uitleg over deze zeezoogdieren. Zo leer je meer over de biologie en het gedrag van de dolfijnen. Bovendien mag je samen met een verzorger een oefening vragen aan onze dolfijnen! Tijdens dit programma wordt er een foto gemaakt van jouw ontmoeting. Deze foto drukken we af en krijg je direct na het programma mee in een mooi educatief boekje.


RESERVEER HIER OP DATUM

 

Duur programma

(Check beschikbare data en uur van aanvang op onze webshop. Geen data beschikbaar vanaf het einde de kerstvakantie tot aan de paasvakantie)

Het programma duurt ongeveer 60 minuten, afhankelijk van het aantal deelnemers. Hiervan ben je ongeveer 30 minuten rondom het bassin van de dolfijnen, waarvan enige tijd in het water.
Let op! Er zijn enkele voorwaarden verbonden om deel te nemen aan dit programma!

BELANGRIJK
Indien er aan de voorwaarden niet wordt voldaan door de betreffende deelnemer, zal Boudewijn Seapark de deelname aan het programma op de dag zelf weigeren. Dit zonder teruggave van het reeds betaalde geld. Wij vragen aan alle deelnemers om zich ervan bewust te zijn dat de belangrijkste medewerkers aan dit programma onze dolfijnen zijn. De zorg voor onze dolfijnen blijft de hoogste prioriteit van onze verzorgers. Daarom kan het uitzonderlijk gebeuren dat wij het programma door onvoorziene omstandigheden moeten annuleren. Wij vragen hiervoor je begrip. Er zal dan in individueel overleg met de deelnemer zonder meerprijs een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Voorwaarden programma 'In het water met dolfijnen'

Lees hier alle voorwaarden

 • Alleen personen ouder dan 8 jaar kunnen deelnemen.
 • Personen vanaf 13 jaar (vanaf de dag dat je 13 bent) kunnen deelnemen zonder begeleiding.
 • Kinderen t.e.m. 12 jaar kunnen enkel deelnemen onder begeleiding van een deelnemende en betalende volwassene (max.2 kinderen per betalende deelnemende volwassene). Kinderen ouder dan 13 jaar moeten op vraag een geldige identiteitskaart kunnen voorleggen, zodat we de leeftijd kunnen checken.
 • Een deelnemer jonger dan 18 jaar moet bij reservering vergezeld zijn van minstens één ouder, voogd of van rechtswege aangestelde gemachtigde, die zijn/haar goedkeuring geeft.
 • Deelnemers moeten kunnen zwemmen.
 • De deelnemer heeft geen lichamelijke beperking die zelfstandig lopen, (op de knieën) zitten of staan beïnvloedt, alsook geen verstandelijke beperking en/of autistische beperking, die van invloed is op het opvolgen van instructies van medewerkers van Boudewijn Seapark.
 • Deelnemers verkeren in goede lichamelijke conditie, zijn niet zwanger en lijden niet aan een hart- en/of vaatziekte.
 • Een deelnemer die lijdt aan specifieke allergieën veroorzaakt door zoutwater of die lijdt aan epilepsie, kan geen aanspraak maken op tussenkomst in medische of andere kosten veroorzaakt door deelname aan de sessie ‘In het water met dolfijnen’.
 • Alle deelnemers moeten Nederlands en/of Frans verstaan en spreken. Het programma wordt enkel in deze talen gegeven
 • Het nemen van foto’s en/of filmen door de deelnemer zelf (en zijn eventuele aanwezige familieleden en vrienden) is niet toegestaan gedurende het programma.
 • Schade of vlekken aan kledij van de deelnemer kan nooit worden verhaald op Boudewijn Seapark.
 • De deelnemer heeft een schoenmaat tussen de 34 en 47 en een confectiemaat kleiner/gelijk aan damesmaat 48 en kleiner/gelijk aan herenmaat 56.
 • De diepte van het platform wordt afgestemd op de kleinste deelnemer

Verloop en details programma

 • In onze bioklas starten we met een educatieve presentatie. Hier krijgen alle deelnemers eerst uitleg over de algemene regels van het programma. Daarna ook over onze familie dolfijnen, hun biologische achtergrond, kenmerken en gedrag en leefwijze in het wild. Aansluitend volgt er uitleg bij en met de dolfijnen over hun verzorging en training. De deelnemers volgen de uitleg van op het podium in het dolfinarium. Dan volgt de échte ontmoeting met onze dolfijnen. In het water, vanop ons speciaal platform, waarbij de verzorger nog extra uitleg geeft. Tenslotte gaan we terug naar de bioklas om het programma af te sluiten. Daar overhandigen we ook je foto.
 • Tijdens het contact worden er 4 foto’s genomen. 1 daarvan is inbegrepen in de prijs, de andere 3 kun je ter plekke aankopen. De gratis foto is een standaard foto (vaste pose) en kan niet zelf worden gekozen.
 • Samen met onze verzorger mag je een oefening vragen aan de dolfijnen.
 • Deelnemers hebben fysiek contact met onze dolfijnen, onder begeleiding van de verzorger. Let op, dit programma is niet zwemmen met dolfijnen.
 • Er zijn waders ter beschikking voor alle deelnemers aan het programma (beschikbare schoenmaat waders: 34, 35, 36, 38/39, 40/41, 42/43, 44/45 en 46/47). Deelnemers moeten zelf sokken meebrengen.

Prijs

De kostprijs van het programma ‘In het water met dolfijnen’ is € 110 per persoon.

In deze prijs is inbegrepen:

 • Deelname aan het programma ‘In het water met dolfijnen’
 • Toegang tot het park, enkel gedurende de dag van het programma. (het aanbod van het park is afhankelijk van het seizoen.)
 • Een afgedrukte foto van jouw ontmoeting met een dolfijn.

In deze prijs is NIET inbegrepen:

 • Toegang tot het park of dolfinarium voor familieleden of vrienden van deelnemers is niet inclusief in het programma.
 • Familieleden of vrienden kunnen in de hall van het dolfinarium het programma meevolgen op een TV scherm, mits zij een geldig parkticket hebben met toegang tot de dolfijnenvoorstelling inclusief. Meevolgen van dichtbij of vanaf de tribune van het dolfinarium is NIET mogelijk. Met het geldig parkticket hebben familieleden of vrienden wel toegang tot het pretpark en de dolfijnenvoorstelling voor of na het programma.

 

In het water met dolfijnen

Deel Boudewijn Seapark
met je vrienden!

Online tickets met korting!

Koop nu je online tickets en profiteer van extra voordeel via onze website.

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C