nl fr

Zeeleeuwen

 

Spreekbeurt over zeeleeuwen?

Kom meer te weten over zeeleeuwen, en download hier het document voor leerlingen en leerkrachten. Lees ook even onze webpagina met info over de werking van het dolfinarium (wettelijk, wetenschappelijk, sociaal en weetjes). Klik hier om rechtstreeks naar die pagina te gaan.
 

Tui

Tui is het dochtertje van Babiche en Fernandez. Zij is geboren op 17 juni 2017. Zeeleeuwen zijn zoogdieren. Tui heeft net ongeveer een jaar gezoogd (melk gedronken) bij haar moeder. Na deze zoogtijd is het tijd om visjes te leren eten. Haar lievelingsvis is sprot. Tui weegt momenteel 40 kg. Een volwassen vrouwtje weegt ongeveer 80 kg. De mannetjes wegen soms 300 kg!

Pippa

Pippa is het jongste vrouwtje van de groep. Ze is de dochter van Zazou en Fernandez en is geboren op 13 juli 2017.
Pippa eet heel graag sprot en haring. Ze eet nu al ongeveer 1 kg vis per dag! Een volwassen dier eet gemakkelijk 5 kg vis per dag. Wist je dat zeeleeuwen heel goed kunnen zien boven en onder water? Wanneer ze hun omgeving willen aftasten in het donker of in troebel water, maken ze gebruik van hun gevoelige snorharen.

Babiche

Het jongste vrouwtje van de groep is Babiche. Ondanks het feit dat ze pas geboren is op 12 juni 2006, vindt ze het wel al heel leuk om te trainen en om nieuwe dingen te leren. Ze is erg enthousiast en voelt zich op haar gemak bij de trainers. Ze is te herkennen aan haar langere snuit en vlekjes op haar vacht.
Op 17 juni 2015 beviel Babiche van haar eerste jong! Op 17 juni 2017, exact 2 jaar na haar eerste dochter, beviel Babiche van haar tweede dochter, Tui.

Fernandez

Fernandez is een jong mannetje, geboren op 3 juni 1998. Hij komt uit een dierentuin in Amsterdam (Nederland) en woont sinds 2013 in Boudewijn Seapark Brugge. Hij schittert sinds april 2014 in onze zeeleeuwenshow!

Zazou

Zazou is een dochter van Alley. Ze werd geboren op 12 juni 2003. Na een verblijf van 3 jaar in Spanje woont ze nu opnieuw bij haar familie in Boudewijn Seapark. Net als haar moeder is ze wat nerveus maar wel heel enthousiast. De trainers moeten haar dan ook alle nodige aandacht schenken.
In 2011 schonkt Zazou het leven aan haar eerste pup, Casper. Op 19 juni 2015 beviel Zazou van haar tweede pup, Oscar! Op 13 juli 2017 beviel Zazou van haar derde pup. Dit keer was het een meisje, Pippa!

Boudewijn Seapark gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.