nl fr

Ontdek onze educatieve programma’s

Educatieve en interactieve sessie voor scholen

Reserveer HIER je schoolreisje en het educatieve programma online!

De trainers van Boudewijn Seapark nemen je mee op ontdekkingstocht bij de dolfijnen én de zeeleeuwen. De hele school krijgt een aparte voorstelling in het zeeleeuwentheater en aansluitend in het dolfinarium. Zo zie je de dieren van op de eerste rij! Je leert al spelend over het leven van dolfijnen, zeeleeuwen en zeezoogdieren in het algemeen. Niet alleen hoe ze leven in dolfinaria, maar ook in het wild. Dankzij de pedagogische vorming van ons team, staat deze educatieve én interactieve voorstelling garant voor een uitstekend lespakket, aansluitend op de officiële leerplannen van het kleuter- en basisonderwijs.
Als extraatje mag de hele school op de foto samen met de dolfijnen! Een leuke souvenir om achteraf aan familie en vrienden te tonen.

Vooraf ontvangt de leerkracht per e-mail educatieve werkblaadjes, om dit educatief programma voor te bereiden in de klas, samen met de leerlingen.

Dit educatief programma kan ook geboekt worden voor groepen en bedrijven. De inhoud wordt aangepast naar de leeftijd van de groep. 

Bij reservatie van uw schoolreis, ontvangt u per e-mail een pdf met de GRATIS educatieve werkblaadjes om uw schoolreis perfect voor te bereiden! (gebaseerd op het officiële leerplan, 1ste en 2de graad apart)

Trainen en omgaan met dieren

In deze educatieve presentatie vertellen onze verzorgers je alles over hoe wij trainen met dolfijnen en zeeleeuwen. De basis ligt bij training met positieve versterking. Hoe start je met trainen? Waarom trainen we precies de dieren? Beloon je steeds met vis of bestaan er ook andere manieren? Hoe kun je deze training met zeezoogdieren vergelijken met andere soorten dieren? Hoe leer je omgaan met dieren?
Je komt het allemaal te weten tijdens deze sessie!

Rondleiding ‘het dolfinarium’

Het dolfinarium is meer dan enkel maar de dolfijnenshow. Wil je graag weten hoe het dolfinarium precies werkt? Onze verzorgers leiden je rond in de viskeuken, het labo, de machinekamers,… Ze vertellen je alles over onze dolfijnen en zeeleeuwen, hoe ze getraind en verzorgd worden, en wat het dolfinarium allemaal doet tijdens bijvoorbeeld het winterseizoen.

 • Doelgroep: secundair onderwijs dierenzorg en hoger onderwijs dierenzorg
 • Mogelijk op weekdagen buiten de schoolvakanties, van september tot en met april
 • Duur: 1 uur. Tijdstip af te spreken
 • Capaciteit: min. 25 en max. 60 deelnemers
 • Prijs: € 10 per deelnemer
 • Meer info en reserveren: [email protected]
 • Pakket op maat

  Maak jouw bedrijfsfeest, familiedag of personeelsuitstap uniek! Combineer een dolfijne dag in Boudewijn Seapark met een fantastische ontmoeting bij onze dieren. We stellen graag een pakket op maat voor u op.
  Contacteer ons via [email protected].

  Boudewijn Seapark gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.