nl fr

Zeehonden

 

Spreekbeurt over zeehonden?

Kom meer te weten over zeehonden, en download hier het document voor leerlingen en leerkrachten. Lees ook even onze webpagina met info over de werking van het dolfinarium (wettelijk, wetenschappelijk, sociaal en weetjes). Klik hier om rechtstreeks naar die pagina te gaan.
 

Casey

Casey is geboren op 24 mei 1989. Hij komt uit Amerika. Casey is rustig en ligt altijd super stil als de dierenarts hem onderzoekt.

Celia

Celia is geboren in Amerika op 20 mei 1989 en bijna even oud als Tag. Ze is te herkennen aan haar iets donkerdere kleur en is nogal schuchter.

Mika

Mika zag het levenslicht op 16 mei 2008. Dankzij de goede zorgen van moeder Tag, is ze ondertussen een zelfstandige, jonge zeehond geworden. Haar voornaamste kenmerken zijn haar gezonde eetlust en haar aanhankelijkheid voor haar vriendin Uma. Mika is zeer nieuwsgierig en speels.

Nuno

De grootste enthousiasteling van de groep is Nuno. Hij is geboren op 3 juni 2001. Nuno is het jongste mannetje van de bende, maar toch een beetje de leider. De dieren volgen hem overal naartoe. Nuno is erg op zijn gemak bij de mensen en tijdens de zeehondenpresentatie. Deze presentatie brengt hij steeds met veel energie. Nuno leert erg goed, maar doordat hij overenthousiast is, kan hij ook wel eens ongeduldig zijn. Nuno herken je door zijn donkerdere kleur en grote kop. Zijn favoriete oefening is de sprong.

Tag

Tag is geboren op 19 mei 1989 in Amerika. Ze is een rustig en geduldig vrouwtje en leert erg goed. Tag houdt ervan om af en toe rond te springen, maar doet dit minder energiek. Tag heeft de meest ronde kop van de vrouwtjes. Haar favoriete oefening is de echopositie.

Uma

Uma is in Boudewijn Seapark geboren op 13 mei 2006. Ze is de dochter van Celia en leert heel graag. Door haar leergierigheid komt ze soms wat ongeduldig over. Ze is gek op het target en vindt het leuk om door het bassin heen te springen. Toch is Uma het meest schuchtere dier van de groep.

Boudewijn Seapark gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.