nl fr

Dolfinarium scoort hoog op strenge controle EAAM

“Boudewijn Seapark huisvest zeezoogdieren volgens de strengste houderij eisen ter wereld”.  –  European Association of Aquatic Mammals.
Brugs dolfinarium scoort hoog op strenge controle EAAM

EAAM1-1

Begin november onderging het dolfinarium van Boudewijn Seapark een strenge controle van de EAAM, de “European Association of Aquatic Mammals”. De EAAM is de enige Europese organisatie die de belangen van zeezoogdieren behartigt. Het Brugse dolfinarium scoort hoog op deze belangrijke doorlichting. De verzorgers van het Boudewijn Seapark zijn heel blij met dit resultaat. Ze zien deze positieve beoordeling als een bekroning voor hun jarenlange inzet.

 

De hoge score voor Boudewijn Seapark is vooral te danken aan:

 

– de recent opgerichte educatieve cel van Boudewijn Seapark.
Onze educatieve dienst wil het publiek nog beter informeren over o.a. de biodiversiteit en het behoud van zeezoogdieren. Het park ontwikkelt momenteel verschillende educatieve pakketten op maat voor elke leeftijd. De pakketten volgen grotendeels het officiële leerplan, wat het voor scholen makkelijk maakt om alle informatie te integreren in de lessen. De educatieve pakketten worden binnenkort gratis ter beschikking gesteld.
– de excellente fysieke conditie van de dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden in het park.
– de goede professionele verzorging van de dieren.
– de goede communicatie tussen verzorgers en dierenartsen.
– de goede kwaliteit van het water en de omgeving waar de zeezoogdieren in verblijven.
– de goede en actieve manier van deelname in internationale voortplantingsprogramma’s.

 

Niels Van Elk, gespecialiseerde zeezoogdierenarts, ex-president en vooraanstaand lid van de EAAM: “Het dolfinarium van Boudewijn Seapark mag trots zijn op zijn recente score. De eisen opgesteld door de EAAM zijn de strengste ter wereld. Het feit dat zij hieraan voldoen, betekent dat de zeezoogdieren op het hoogst mogelijke niveau worden verzorgd en gehouden. Tevens nemen ze al jarenlang deel aan relevante wetenschappelijke onderzoeken, die o.a. het behoud van zeezoogdieren in het wild ten goede komen.”

 

De EAAM is een belangengroep die strenge voorwaarden oplegt voor het houden van zeezoogdieren in een gecontroleerde omgeving. De richtlijnen met betrekking tot het houden van tuimelaars van de EAAM zijn zelfs strenger dan wat de huidige Belgische wet voorschrijft. De EAAM bestaat uit gespecialiseerde dierenartsen voor zeezoogdieren, zeebiologen, zoological managers, professionele trainers, onderzoekers, studenten en anderen die zich inzetten voor zeezoogdieren. De EAAM is een organisatie die deze professionals samenbrengt en verenigt.
De objectieven van de EAAM zijn: het uitwisselen van vrije kennis over onderzoek, medische verzorging, training, educatie en management in relatie tot zeezoogdieren. Tevens streven ze er naar de kennis over zeezoogdieren te vergroten en de verzorging van zeezoogdieren steeds te verbeteren. De EAAM legt elk lid strenge regels op rond het houden en het verzorgen van zeezoogdieren. Ieder dolfinarium dat lid wil worden van de EAAM, wordt bij toetreding helemaal doorgelicht. Na toetreding worden ze regelmatig geïnspecteerd door een onafhankelijke commissie of ze blijven voldoen aan de eisen van de EAAM. Indien een lid een zware overtreding begaat en deze niet rechtzet binnen afgesproken tijd, dan wordt dit lid uit de vereniging gezet.

Boudewijn Seapark gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.