nl fr

12/5/16: Dolfijn Puck 50 jaar!

Europa’s op twee na oudste dolfijn Puck viert haar 50ste verjaardag!

Dolfijn Puck, de op twee na oudste dolfijn van Europa, is een halve eeuw oud. En dat viert Boudewijn Seapark vandaag graag door de tuimelaardolfijn te verwennen met een vistaart! Puck is de leidster van de dolfijnengroep in het Brugse dolfinarium. De andere zeezoogdieren verrasten haar met verjaardagsliedjes en gaven haar een welverdiend applaus! Klik HIER voor de video.
Dolfijn Puck mag dan oud zijn, ze is nog steeds bijzonder actief in de groep van 6 dolfijnen en 2 babydolfijnen in het Brugse dolfinarium. Ook nu, op haar hoge leeftijd, doet deze diva nog mee aan alle trainingssessies en laat ze regelmatig hoge sprongen zien!


Uitzonderlijke leeftijd

50 jaar is zeer uitzonderlijk voor een tuimelaardolfijn. Een dolfijn wordt gemiddeld 22 jaar in een Europees dolfinarium, en slechts 15 jaar gemiddeld in de natuur. In 2014 al werd Puck door Radio één uitgeroepen tot “oudste beest van België”.
De dieren in dierentuinen worden steeds ouder. Dit komt omdat ze leven in een omgeving waar ze beschermd worden tegen natuurlijke vijanden, maar ook tegen de vele bedreigingen die worden veroorzaakt door de mens (plastic afval, vervuiling, overbevissing,…). Er is ook altijd voedsel aanwezig. En bij kwaaltjes of ziektes worden ze verzorgd door de dierenarts.
Puck werd in 1966 geboren en kwam in 1988 vanuit Zandvoort (NL) naar het Brugse dolfinarium. Ze zorgde voor 3 nakomelingen, waaronder Yotta (°1998) en Indy (°2003) die nog steeds in Brugge gehuisvest zijn. Vorig jaar nog werd Puck oma van babydolfijntje Ori, het kalfje van Indy, dat ook in Boudewijn Seapark verblijft.
Dolfijn Puck is hiermee officieel de 3de oudste dolfijn van alle Europese dolfinaria!
De oudste dolfijn verblijft in Dolfinarium, Harderwijk (NL), en is 53 jaar.

Boudewijn Seapark gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.